Gratis verzending voor orders boven € 50,- Meer informatie

Go to account settings
Blog Jac Orie: Leren van de Formule 1

Onlangs keek ik weer met grote fascinatie naar de Formule 1-race van Canada. En dan was ik niet eens zo gegrepen door de optocht van peperdure auto’s op het stratencircuit Gilles Villeneuve, maar vooral door de wereld ‘achter’ de Formule 1. Het is de meest prestigieuze showcase van de auto-industrie waar grootmachten als Mercedes, Ferrari, Aston Martin en Ferrari hun laatste innovaties testen bij ruim 300 kilometer per uur.

 

Ik bedoel: hoe vaak hebben wij niet bepaalde technische hoogstandjes vanuit de Formule 1 zien overwaaien naar onze ‘gewone’ auto? Van stuurbekrachtiging tot verschillende motorstanden die je met 1 knop kan kiezen, van de brandstofinjectie tot hybridetechnologie. We hebben het allemaal aan de koningsklasse van de autosport te danken. Jaarlijks worden er miljarden euro’s gespendeerd om innovaties te ontwikkelen waarmee ze de Formule 1 hopen te winnen. En om het vervolgens in onze “stadsauto’s” te implementeren.

 

De overgang van Formule 1 naar het schaatsen lijkt op het eerste gezicht immens, maar toch zijn er wel degelijk overeenkomsten. Voor mij is de Formule 1 juist een inspiratiebron op het gebied van innoveren. Steeds weer zoeken naar die verbetering. Altijd werken aan een route die naar progressie leidt.

 

Ik heb een hekel aan stilstaan. En daarom zoek ik altijd naar nieuwe kennis en inzichten om te kijken hoe we op een bepaald gebied nieuwe vooruitgang kunnen boeken. Kracht, explosiviteit, aerodynamica, aeroob vermogen, souplesse, behendigheid, schaatstechniek, voeding & suppletie… Het spectrum is immens!

 

Het mooiste aan deze voortdurende zoektocht is de kennis die je opdoet. En net zoals in de Formule 1 probeer ik geregeld ervoor te zorgen dat bepaalde kennis uit de topsport kan worden toegepast in het dagelijks leven. Zo geef ik af en toe lezingen aan bedrijven om de lessen uit de topsport (bv op gebied van teamprocessen of data & analyse) te linken aan het bedrijfsleven. Maar wat eigenlijk wel jammer is dat heel veel kennis “onder de pet blijft”.

 

Dat was voor mij ook een reden om een half jaar geleden een eigen suppletiemerk te beginnen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat niet alleen ons eetpatroon maar ook onze voeding de laatste decennia zo hard achteruit is gegaan, dat wij allemaal extra suppletie kunnen gebruiken om optimaal te functioneren. Ik merk niet alleen bij 'mijn' topsporters, maar ook bij naaste familie en vrienden dat ze allerlei verschillende kwaaltjes opliepen die vroeg of laat gerelateerd zijn aan een tekort aan vitaminen, mineralen of antioxidanten.

 

Eén van de lessen uit de topsport is het belang van goed opneembare vitamine C. Daarom hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw product voor Orise: een Advanced Vitamin C-complex. Hierin zit 500mg aan vitamine C, waarvan de helft is gekoppeld aan calcium en de andere helft aan magnesium. Deze goede combinatie heeft als bijkomende voordeel dat deze niet-zure vormen van vitamine C vriendelijk zijn voor de maag.

 

Zoals velen weten helpt Vitamine C om vermoeidheid te minderen en zorgt het mede voor een goede weerstand. Maar in de topsport – net als in de Formule 1 - probeert men altijd een stapje verder te gaan in de ondersteuning van het menselijk lichaam en daarom komt Orise Vitamins met een Advanced Vitamin C-complex. Dit product vult namelijk een breed spectrum aan antioxidanten aan.

 

Bij stofwisselingsprocessen worden vrije radicalen gevormd. Wanneer je echter over voldoende antioxidanten beschikt, zorgt dit voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.  In een supplement voor sporters zijn antioxidanten dan ook extra belangrijk.

 

Orise Vitamins kiest ervoor om bepaalde voedingsantioxidanten (zoals bijvoorbeeld zink, koper, mangaan en selenium) in de juiste verhoudingen toe te voegen. Bovengenoemde antioxidanten helpen het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen en leveren een bijdrage aan de bescherming tegen oxidatieve schade. Deze ‘vrije radicalenvangers’ dragen hun steentje bij als het gaat om bescherming tegen oxidatieve schade door bijvoorbeeld uv-straling en luchtvervuiling.

 

De afgelopen periode heeft het team van Orise hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het product vanaf komende zondag beschikbaar is. Gelukkig hoef ik me daarmee zelf niet te bemoeien. Zodoende kan ik me volledig focussen op de schaatsploeg Jumbo-Visma en houd ik nog tijd over om af en toe naar een Formule 1-race te kijken…

 

Met sportieve groet,

 

Jac Orie.

Reacties

  • Dag Caroline,

    Dank voor jouw feedback. We hebben ervoor gekozen om de multivitamine zo 'rijk' mogelijk te maken, waardoor het in onze ogen een optimale ondersteuning biedt. De tablet is gemakkelijk in 2-en te breken. Hopelijk biedt dat een oplossing voor u.

    Met sportieve groet,

    Orise.
  • Hi Jac, ik heb je al eens eerder gemeld dat ik de tabletten loeigroot vind. Kijk eens naam het productieproces van Yummy Gums. Die zijn heel gemakkelijk ‘te snoepen’. Wellicht mogelijk in de toekomst.
Laat een reactie achter

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »