Gratis verzending voor orders boven € 50,- Meer informatie

Go to account settings
tafeltennis — 02 May 2022

'Leuk om periode in Berlijn af te sluiten met de Bundesliga-titel'

'Leuk om periode in Berlijn af te sluiten met de Bundesliga-titel'

Met het prolongeren van de Duitse landstitel nam Britt Eerland afgelopen weekend op fraaie wijze afscheid van TTC Berlin Eastside. De 28-jarige tafeltennisster, die volgend seizoen uitkomt voor het Spaanse CTT Ganxets de Reus, bezorgde haar club de achtste titel uit de geschiedenis door het vijfde en laatste punt veilig te stellen. Voor Eerland kwam er daarmee een einde aan een succesvolle periode. “Ik ben de club hartstikke dankbaar voor alles.”

 

Britt, gefeliciteerd met het veroveren van de landstitel. Was dit voor jou het gedroomde afscheid?
“Ja absoluut, de ontlading was enorm toen ik het laatste punt veiligstelde. Finales zijn hartstikke leuk om te spelen, maar het geeft het ook altijd wel wat extra spanning. We hebben dit seizoen al twee finales (beker en Champions League) verloren, dus vanuit de club werd wel even verwacht dat we deze finale zouden winnen. De druk stond er vol op en je merkte aan alles dat de spanning goed rond ging in het team.” 

 

Voelde het voor jou anders omdat het je laatste wedstrijd in dienst van TTC Berlin Eastside was?
“Ik vond het sowieso al heel mooi dat ik de finale mocht spelen. Aangezien we heel veel mensen in het team hebben, is het altijd spannend welke speelsters geselecteerd worden. De club gaf mij de kans en het vertrouwen om de finale te spelen, dus daar was ik heel blij mee. Leuk om je periode in Berlijn zo te mogen afsluiten.”

 

Een maand geleden slaagden jullie er niet in om de Champions League-finale te winnen. Hoe groot was de teleurstelling toen?
“Om eerlijk te zijn zat er niet meer in. Om de finale te kunnen winnen, had iedereen op honderd procent van zijn kunnen moeten spelen, maar dat was helaas niet het geval. Daarbij hadden zij drie Chinese dames en een voormalig Europees kampioen in het team. Dan weet je op voorhand dat het heel lastig gaat worden om de titel te prolongeren.”

 

Het Berlijnse avontuur zit er nu na twee seizoenen op. Met welk gevoel kijk je erop terug?
“Het was een heel leerzame periode. Van tevoren wist ik dat de club veel druk op spelers legt en dat de communicatie niet altijd even ideaal zou zijn. Toch heb ik er expres voor gekozen om in het olympisch jaar hiernaartoe te gaan, aangezien de (route naar de) Spelen ook veel stress met zich meebrengt. Als ik er nu op terugkijk, kan ik zeggen dat ik veel beter met de druk omga dan voorheen. Daar ben ik Berlin hartstikke dankbaar voor en daarom voelt het nu als het juiste moment om weg te gaan.”

 

In augustus begin je aan een nieuw avontuur bij El Club Tennis Taula Ganxets de Reus in Spanje. Waarom heb je voor deze club gekozen?
“Eén van de belangrijkste redenen was de omgang met de spelers en de communicatie. Ik heb bij het eerste gesprek aangegeven dat het spelen van internationale toernooien mijn prioriteit heeft en dat begrepen ze gelukkig allemaal. Bovendien wilde de club graag een keer een top 40-speelster hebben en die hebben ze met mij (Eerland is de nummer 30) gevonden. Ik speel bij Taula Ganxets als nummer één en in die rol speel ik graag. Voor mijn gevoel kunnen we elkaar geven wat we willen.”

 

Wat hoop je met Ganxets de Reus te bereiken?
“Als het kan, wil ik proberen het hoogst mogelijke te bereiken met deze club. Voor mij is het belangrijk dat de normen en waarden goed zijn en dat er een goede sfeer heerst, zodat ik een keer wat langer bij een ploeg kan blijven. De communicatie gaat tot nu toe erg goed, dus ik heb de hoop dat dat zeker goed gaat komen.”

 

Het afgelopen seizoen is voorbijgevlogen, hoe kijk je terug op je prestaties?
“De afgelopen maanden waren heel zwaar. Net als na de Spelen van Rio kreeg ik na de Spelen van Tokio een post-olympische dip. Ik kreeg het niet voor elkaar om de wedstrijdfocus terug te krijgen en verloor het eerste half jaar superveel wedstrijden. Als topsporter is het nooit leuk om wedstrijden te verliezen, dus het was een hele uitdaging om de situatie te accepteren. Het enige wat je ertegen kunt doen, is jezelf de tijd geven.”

 

Wanneer ging het weer goed?
“In januari kreeg ik corona en nadat ik daarvan hersteld was, is het elke week een beetje beter gegaan. Nu zit ik weer lekker in mijn vel en gaan de wedstrijden steeds beter.”

 

Welke prestatie is je het meest bijgebleven?
“De Olympische Spelen waren een van mijn knapste prestaties uit mijn carrière. De weg ernaartoe was zwaar en uitdagend, maar al met al ben ik heel tevreden hoe ik daar gepresteerd heb. Het was een hele mooie ervaring die ik niet had willen missen.”

 

Wat is je doel voor komend seizoen?
“Het EK in augustus is mijn hoofddoel. Ik ben bij de junioren al eens Europees kampioen geworden, dus ik zou het heel mooi vinden als het me lukt om een medaille te pakken.”

 

Tot slot. Wat is je favoriete product van Orise?
“Eigenlijk vind ik alle producten van Orise fijn. Toen ik vroeger zulke supplementen nam, werd ik altijd misselijk, maar daar heb ik sinds ik aan Orise zit geen last meer van. Ik gebruik vooral Vitamine D, Allround Sport en Advanced Vitamin C-complex. Met name Vitamine D is belangrijk voor mij, omdat ik veel binnen sport en weinig buiten ben.”

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »