Gratis verzending voor orders boven € 50,- Meer informatie

Go to account settings
14 Jul 2022

Rémon Kwant: ‘Ben in mijn hoofd altijd bezig met het EK’

Rémon Kwant: ‘Ben in mijn hoofd altijd bezig met het EK’

Rémon, de grote wedstrijden volgen zich in rap tempo op. Zijn dit de leukste tijden voor een sporter?

“Zeker weten, titeltoernooien zijn altijd leuk om te doen en om naartoe te werken. Sinds enkele weken heb ik alleen wel een lichte blessure aan m’n been, dus het is nog even de vraag hoe snel ik daar vanaf kom. Ik kan er bijna alles mee doen, behalve starten. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het volgende week voorbij is en dat ik kan laten zien dat ik écht in vorm ben.”

 

Je verdedigt je titels op de 200, 500 en 1000 meter. Met welke verwachtingen sta jij volgende week aan de start?

“Ik ga er natuurlijk alles aan doen om mijn titels te verdedigen, maar mijn focus ligt in eerste instantie op de 500 en 1000 meter. Het moeilijke van een NK is dat er altijd een bepaalde druk bij komt kijken die je bij een trainingswedstrijd niet hebt. Daarnaast verwacht iedereen wel even dat ik de titels binnensleep, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Zeker als je naar het begin van het seizoen kijkt.”

 

Vertel.

“De afgelopen twee seizoenen heb ik in Nederland – op de 100 meters na – bijna alles gewonnen wat er te winnen viel. Dit seizoen begon het verre van goed. Ik heb in de winter heel hard getraind, maar op de een of andere manier kwam het er niet uit tijdens de Europa Cups en de nationale wedstrijden. Het duurde heel lang voordat ik weer eens een wedstrijd won..”

 

Bij het NK Weg stond je er weer en won je goud op de One Lap. Was dat voor jou een verrassing?

“Ik was heel erg blij met die titel. In aanloop naar het NK waren mijn tijden en uitslagen gewoon niet goed en ik had geen idee waar het aan lag. Na de Europa Cup-cyclus heb ik technisch het een en ander aangepast en sindsdien merk ik dat het weer begint te lopen. Uiteindelijk kun je zeggen dat ik er precies op het goede moment stond.”

 

Als Nederlands inlineskater ben je veel op jezelf aangewezen. Kun jij uitleggen hoe moeilijk dat voor een topsporter is?

“Dat is erg lastig. Een aantal jaar geleden was er een nationale selectie die regelmatig bij elkaar kwam, maar dat is elk jaar wat minder geworden. Tot vorig jaar kreeg ik nog een schema van de bondscoach, maar na het EK moest ik het zelf gaan uitzoeken. De bondscoach wilde niet alleen voor mij een schema maken, omdat dat niet eerlijk was tegenover de anderen.”

 

Hoe heb je het dit seizoen aangepakt?

“Ik dacht bij mezelf: ik moet mensen zoeken met wie ik kan trainen. Ik heb Duccio Marsili (vice-wereldkampioen One Lap) gevraagd of ik een paar keer met hem in Italië kon trainen en dat vond hij prima. Dan merk je wel dat het fijn is om met zo’n topper te kunnen trainen. Ook heb ik een aantal keer met de Chileense nationale selectie meegetraind en daar heb ik veel van geleerd. Nee, ideaal is het niet. Het zou fijner zijn als je een volledig jaarprogramma hebt en met een groepje naar de grote toernooien kunt toewerken.”

 

Wat zijn je verwachtingen voor de rest van het seizoen?

“Ik ben in mijn hoofd altijd bezig met het EK, wil heel graag een keer Europees kampioen worden. Natuurlijk wil ik daarna ook het WK rijden, maar een gouden medaille op het EK ligt meer binnen handbereik dan een podiumplek op het WK. Ik wil het stapje voor stapje doen en dan moet je eerst zorgen dat je op het EK wint. Op die manier probeer ik ernaar te kijken.”

 

Vorig jaar werd je tweede (Teamsprint) en derde (One Lap) op het Europese kampioenschap. Waren dat de resultaten waar je op had gehoopt?

“Het pistetoernooi was echt niet goed, waardoor ik behoorlijk aan mezelf ging twijfelen. Je traint alleen, doet er alles voor, maar als je geen resultaten haalt, denk je wel: waarvoor doe je het nog? Gelukkig draaide het op het wegtoernooi allemaal bij en pakte ik twee medailles. Daar heb ik wel vertrouwen van gekregen.”

 

Na het EK volgde het WK in Colombia. Welk gevoel heb je daaraan overgehouden?

“Ik was echt in vorm daar. Ik stond met één been in de halve finale van de 500 meter, maar de jury vond dat ik iets niet correct had gedaan, waardoor ik werd teruggezet in de uitslag. Dat was balen, maar anderzijds gaf het me veel motivatie voor dit jaar. Ik kan terugkijken op een constant seizoen en daar kan ik zeker mee verder.”

 

Tot slot. Wat is jouw favoriete product van Orise Vitamins?

“De Allround Sport is voor mij de basis voor wat ik gebruik. Aan de hand daarvan kijk ik wat er extra bij moet: Vitamine C, D of ijzer. Ik ben heel erg blij dat ik hierin ondersteund word. Zeker op de momenten dat de weerstand laag is, trekt zo’n tablet het weer snel omhoog. Bovendien merk ik dat ik veel minder vaak ziek of verkouden ben geweest sinds ik die producten neem. Ik weet niet of het alleen daardoor komt, maar het speelt zeker een rol.”

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »